Nyheder Set a fire tour 2015

Gud kan også være vild og voldsom

Metalglade unge delte ud af deres begejstring for musikken på tre efterskoler. Behold The Fire turneen skulle vise eleverne, at kristen metal kan udtrykke en anden og vildere side af Gud

Larm. Råb og skrig. Udtryksfyldt. Mørkt. Hårdt. Ukristeligt. Tatoveringer, langt hår og hættetrøje. Eleverne på Grejdsdalens Efterskole har mange bud på, hvad metalmusik er.

Emil Jedig, der selv har hørt metalmusik, siden han gik i 2. klasse, forsøger at introducere eleverne til en genre, som der er mange meninger om. Også blandt efterskoleelever.

”Hvor mange synes egentlig, at metalmusik er lidt skræmmende?,” spørger Emil Jedig, og flere af eleverne rækker hånden op.

”Kan metal være lovsang?, spørger Emil Jedig, og eleverne ser skeptiske ud.

”Det tror jeg godt, det kan. Man kan råbe til Gud på mange måder, fortsætter han.

Det er sidste dag på turnéen ”Behold The Fire”, som Youth for Christ og metalnetværket Sanctuary Danmark står bag. Efter at have været på Løgumkloster Efterskole og Sydvestjyllands Efterskole er de to metalbands Unseen Faith og Ascendant og fire metalglade oplægsholdere kommet til Grejdsdalens Efterskole for at lære dem mere om kristen metalmusik og spille metalkoncert for eleverne.

En anden Gud end i søndagsskolen

”Gud er følelsesfuld, vild og voldsom. Bare tænk på Jesu vrede, da han rydder tempelpladsen, eller da han græder over Jerusalem. På samme måde kan metalmusikken udtrykke meget stærke følelser. Kristen metalmusik kan derfor udtrykke en anden side af Gud,” siger Mathias Markussen, da han fortæller over emnet ”Behold the Fire of God. ”

Titlen på workshoppen ”Behold the Fire” skal også udtrykke, hvordan man skal stoppe op og se vildskaben. I metalmusikken og i Gud.

”Metalmusikken kan bruges til at fortælle om en anden side af Gud, end den eleverne har hørt om i søndagsskolen. Den vilde og voldsomme Gud, som kommer til udtryk i metalmusikken, skal give eleverne et bredere perspektiv på, hvem Gud er, siger Ebbe Ryberg, der sammen med Asbjørn Brokhøj og Jakob Langvad, der begge spiller i Unseen Faith, fik ideen til Behold The Fire turneen.

”Behold the Fire” turnéen har netop besøgt efterskoler for at vise eleverne et bredere perspektiv på, hvem Gud er.

”Et efterskoleophold er en tid, hvor man definerer mange ting om sig selv og om sit forhold til Gud. Derfor er det vigtigt at vise lige denne aldersgruppe, at Gud også er vild og voldsom, siger Ebbe Ryberg.

Succes med koncert og workshop

Kristoffer Vammen, der spiller guitar i Ascendent, oplevede allerede fredag aften på Løgumkloster Efterskole, at eleverne var godt forberedte til, bandet gav koncert.

”Eleverne var meget mere med på den end vores publikum normalt er, fordi de var sat mere ind i, hvad der egentlig ligger i at spille og høre metalmusik, fortæller han.

At kæde undervisningen om metalmusik sammen med koncerterne har vist sig at være en rigtig god kombination frem for, at et metalband bare kommer og giver koncert, fortæller Ebbe Ryberg.

”Nogle af eleverne har hørt deres første metalnummer til workshoppen, men alligevel været med i mosh pits til koncerten om aftenen, siger han og håber på, at ”Behold the Fire” vender tilbage og besøger flere efterskoler til foråret.

I dagligstuen på Grejsdalens Efterskole er der nu sat metalmusik på, mens eleverne spiller pool. Lige så langsomt varmer de op til aftenens koncert.

Se billeder fra “Behold the Fire” turnéen på Grejdsdalens Efterskole nedenfor: