Daniel Baun er ny landsleder

Ny landsleder vil arbejde på en mere udadvendt natur i YFC Danmark

”Nu hvor vi er en ungdomsorganisation, har jeg har tænkt på, om vi skal give hinanden high-fives eller fist bumps i stedet for håndtryk til hinanden, ” siger Daniel Baun, da han giver hånden.

Han begyndte som landsleder i YFC Danmark den 1. oktober, men Daniel Baun er ikke typen, der tager tingene stille og roligt.

”Jeg kan godt lide, at der sker noget og er altid lidt utålmodig. Men jeg glæder mig til at bruge det drive, som det giver, i YFC’s arbejde, fortæller Daniel Baun.

Han glæder sig især til at arbejde for, at omverdenen får øjnene op for det vigtige arbejde, som YFC har gang i.

”Jeg står på skuldrene af det enorme arbejde, der allerede er gjort i YFC Danmark. Vi har et velfungerende hus, en god økonomi og dygtige medarbejdere. Jeg vil gerne arbejde for, at YFC bliver mere udadvendt og i højere grad samarbejder med verden omkring os, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg og de andre medarbejdere kan skabe sammen, siger Daniel Baun.

YFC er heartcore business

For nogle vil Daniel Baun være et kendt ansigt, da han tidligere har arbejdet i YFC-huset og blandt andet arbejdede med YFC’s volontørprogram.

Han forlod dog jobbet i YFC for tre år siden for at starte sin egen konsulentvirksomhed ud fra sin bog ”Heartcore Business”. De sidste år har han derfor arbejdet med at rådgive private virksomheder i at være formålsdrevne. Kort sagt at finde en dybere mening at arbejde for, et hjerteslag, der skal give engagement og motivation i virksomheden til at skabe endnu bedre resultater.

”Youth for Christ er jo selve indbegrebet af Heartcore Business, da vi alle arbejder på et fælles højere formål. Derfor føler jeg også, at jeg skal smage min egen medicin ved at lede en organisation, der har hjertet på rette sted,” siger Daniel Baun, der fortsætter med sin konsulentvirksomhed ved siden af arbejdet som landsleder.

Privat er Daniel Baun gift med Stine, der er sygeplejerske. De bor i Aarhus, har to børn og et på vej.

Et valg med hjertet

Faktisk havde Daniel Baun ikke selv overvejet, at han skulle tilbage i YFC-huset og arbejde professionelt med kirkeligt arbejde. Men han følte at han ikke kunne sige nej til at blive en del af YFC-holdet, da muligheden bød sig.

”Det var nok mere med hjertet end med fornuften, at jeg søgte stillingen som landsleder. Men jeg føler virkelig en fred i, at jeg nu er endt her. YFC’s vision er simpelthen for vigtig til, at jeg kunne lade den ligge,” siger Daniel Baun, der oprindeligt er uddannet HD i Organisation og Ledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Daniel Baun afløser Finn Kier-Hansen, der er blevet ansat som præst i Tylstrup Frikirke i Vendsyssel.