Ny Bouncegruppe i Herning

To nye grupper danser for Gud

Dansegruppen Gravity er kommet med i YFC, mens en ny Bounce gruppe er begyndt at danse i Herning

YFC er blevet to dansegrupper rigere. Gruppen Gravity, som hører til i Kirken i Kulturcentret på Nørrebro, er for nylig blevet tilknyttet YFC, mens 17-årige Plai Aunbanboon har taget initiativ til en ny Bounce gruppe i Herning.

YFC har i forvejen Bounce dansegrupper i Kolding, Aarhus og København, og da Plai Aunbanboon så en af de andre Bounce grupper optræde til ungdomsarrangementet Believe XL i Kolding, fik hun lyst til at starte en gruppe i sin egen hjemby.

Nu mødes de seks til syv unge hver uge i Åbenkirke i Herning for at træne dans, der priser Gud.

Dans der forkynder Gud

”Det er fedt, at vi kan bruge vores krop og det, vi kan, til at tilbede Gud,” siger Plai Aunbanboon, der har danset lidt på efterskole, men ellers ikke gået til dans.

Christina Kreutzmann glæder sig også over, at hun har fundet en niche, hvor hun kan bruge sine evner.  For et år siden var hun med til at tage initiativ til dansegruppen Gravity, der vil forkynde Guds ord gennem dansen.

”Jeg er ikke god til at stille mig op og tale eller til at synge lovsang. At danse er det, jeg er bedst til. Når Gud kommer i centrum i dansen, gør det også min egen relation med Gud stærkere,” siger 20-årige Christina Kreutzmann, der ligesom de fleste andre medlemmer i Gravity har danset, siden hun var barn.

Ved at komme med i YFC har Gravity fået et rigtig godt fundament.

”Det er helt fantastisk, at der er nogle, der støtter os og forstår det budskab, vi gerne vil ud med,” siger Christina Kreutzmann.

En del af noget større

I Bounce i Herning oplever Plai Aunbanboon, at det giver et helt særligt fællesskab at være samlet om at danse for Gud.

”Vi har et formål med at danse, og det giver en følelse af, at vi er en del af noget større, siger Plai Aunbanboon, der også fortæller, at gruppen har fået andre danseinteresserede med, der ikke er vant til at komme i kirken.

”En pige fra mit gymnasie er begyndt at danse sammen med os. Hun havde aldrig før hørt om kristen musik, eller at man kan danse i en kirke. Hun har fået et helt nyt syn på, hvilken relation man kan have med Gud,” siger Plai Aunbanboon.

Danse Guds forvandling

Bounce gruppen i Herning bruger koreografi fra andre Bounce grupper til deres danse, mens Christna Kreutzmann selv laver koreografien til dansene i Gravity. Det kan enten være danse til kristen musik eller danse, der fortolker et bestemt tema.

”For eksempel har vi danset en koreografi, der fortæller en af vores danseres livshistorie. Her bliver det vist gennem dansen, hvordan Gud kommer og forvandler hende,” siger Christina Kreutzmann, der fortæller, at gruppen også arbejder på at arrangere danseworkshops for udsatte unge på Nørrebro.

I begge grupper er det primært hip hop, der bruges til at prise Gud, mens Gravity også danser moderne dans.